Nderprerja e shtatzanisenderprerja e shtatzanise Mar 25, 2021 · Mes varfërisë dhe aborteve: Rrethi vicioz i grave të papuna në Shqipëri. Fekondimi ndodh 2-3 jave nga dita e pare e menstruacioneve te fundit. • 2 ose më shumë aborte spontane të mëparshme • Lindje premature ose me peshë të vogël të mëparshme • Fëmijë të lindur me peshë të madhe • Fëmijë të lindur vdekur ose të vdekur pas Aug 08, 2018 · Në shtatzaninë e mëvonshme, gjakderdhja vaginale shpesh është serioze dhe e bën të mundur rrezikimin e fetusit ose gruas shtatzëne dhe duhet të merret shumë seriozisht dhe të trajtohet. Në disa raste, në shtatzaninë e dytë / të tretë, lëvizjet e e para Oct 22, 2021 · E tillë ishte organizimi i përbashkët serbo-rus i përpjekjes për grusht shteti në tetor 2016 në Mal të Zi, i përpjekjes serbo-ruse për grusht shteti në Maqedoninë e Veriut në prill 2017. Gjinj të ndjeshëm dhe të enjtur. Fatma është anëtare e komunitetit rom në Berat dhe kujton se dikur dëshironte të kishte një familje të madhe. Në shumicën e rasteve, nëse testi bëhet kaq herët peshës, e shtypjes së gjakut dhe e madhësisë së mitrës, marrja e gjakut, marrja e urinës, dëgjimi i zemrës së foshnjës, etj. ndërprerja e shtatzanisë Archives - Panacea. Kjo dhimbje kogja shume venitet pas tre mujorit te pare me pershtatjen e trupit tuaj ndaj ndryshimit Jan 27, 1995 · VEPRA PENALE QE RREZIKOJNE JETEN DHE SHENDETIN NGA NDERPRERJA E SHTATZANISE OSE MOSDHENIA E NDIHMES. Këto janë tarfiat që përdor në klinikën private një mjeke gjinekologe në qytetin e Shkodrës. Dhimbja eshte si nje version i ekzagjeruar i asaj se si ndihen gjinjte tuaj pak para menstruacioneve. Colombo 106, tel. Në rastin c, në vitin e parë të punësimit paralajmërimi është 15 ditë dhe pas një viti 30 ditë. Apr 12, 2018 · Kaloritë janë të nevojshme për rritjen dhe zhvillimin e bebes Apr 15, 2021 · Kur jeni në muajin e 9 të shtatzanisë, do të zbuloni se ekzistojnë disa sfida me të cilat ju duhet të përballeni. 045 725 725 Nëse jeni duke e ushqyer beben me gji menstruacionet do t’ju vijnë më vonë. Ju do të humbisni për disa ditë gjak. Kjo konsiderohet dita e pare e shtatzanise, prandaj duhet ta mbash mend. Ju mund të ngelni shtatzënë për rreth 6 ditë në muaj: rreth 5 ditë para se ovulacioni të ndodhë dhe ditën më pas. Nënpesha e nënës gjithashtu lidhet me një risk të lartë për rezultate shtatzënie të pafavorshme. Shtëpia e Bardhë ka ndërprerë transmetimin e drejtpërdrejtë të presidentit amerikan Joe Biden, gjatë një konference të mbajtur për zjarret, ku ishin të pranishëm edhe zyrtarë shtetërorë dhe federalë në Idaho. Hakif Hoxha, transfuziolog-imunohematolog Grupet e gjakut janë në realitet antigjenet eriteocitare. Mungesa Mungesa është koha kur punëtori nuk është në punë dhe nuk i kryen funksionet dhe obligimet e tij të punës. Oct 13, 2021 · Incidenti i ndodhur në pjesën e dytë të ndeshjes Shqipëri-Poloni, që solli ndërprerjen e saj për gati 25 minuta, ka bërë bujë edhe në shtypin sportiv botëror. Foto Ilustruese. Veza është sa nji maje gjilpere dhe po merr rrugën për ne miter. 08/L-030 PËR RATIFIKIMIN E AMENDAMENTIMIT TË MARRËVESHJES SË BASHKËFINANCIMIT PËR PROJEKTIN “ PROGRAMI MBËSHTETËS PËR UJËSJELLËS DHE KANALIZIM NË ZONAT RURALE FAZA ( DALËSE) VI”, NDËRMJET QEVERISË SË REPUBLIKËS SË KOSOVËS DHE QEVERISË SË ZVICRËS. Aug 22, 2019 · Rritja e nivelit te progresteronit gjate shtatzanise limiton aktivitetin e zorreve, duke shkaktuar fryrje. Ky dokument përcakton garanci të caktuara për punëmarrësin, si dhe kompetencat e punëdhënësit. 08/L-030. Zhvillimi i foshnjes gjatë trimestrit të parë. Oct 05, 2021 · Ndërprerja e rrjeteve sociale dhe hutia që shkaktoi te shqiptarët. Nga Ass. Jun 10, 2010 · E konsideruar deri pak kohë më parë si një metodë e planifikimit familjar, aborti ligjërisht nuk është një metodë e tillë në mjekësi. Ajo mund të prekë bebin, nënën ose të dy bashkë në më të shumtën e rasteve. Oct 10, 2021 · Hajduti u lë testin e shtatzanisë mbi krevat, familjarët nuk kuptojnë asgjë. Femrat në shtatzaninë e parë i ndjejnë disi më vonë këto lëvizje se femrat në shtatzaninë e dytë. Sara bashkëbisedon shumë me ndjekësit e saj nëpërmës Instagramit, duke treguar gjëra që dashmairëve të saj u interesojnë për të. Cilat janë disa trajtime për ankthin gjatë shtatzënisë? Edhe pse më pak i studiuar se depresioni, hulumtimet sugjerojnë se ankthi mund të ndikojë negativisht si tek nëna ashtu edhe tek fetusi. Me termin “shumë pozitiv” të rezultatit të testit për vërtetimin e shtatzanisë nënkuptojmë që nëse e bëni testin pas 1-2 dite pas përfundimit të mujoreve, vija (apo shenja +) në test është e dukshme dhe tregon që jeni shtatzënë. Për të ditur se kur ju mund të ngelni shtatzënë, duhet të dini se kur ovulacioni i ardhshëm do të ndodhë. -Ne nje studim te grate me mutacione ne BRCA1 dhe BRCA2 ,ekspozimi mamografik gjate jetes nuk shoqerohet me rritje te riskut per ca mame. Pesha mesatare e lindjes e të gjithë trinjakëve ishte 1775. Gazetat prestigjoze sportive, si për shembull “Gazzetta dello Sport”, kanë shkruar për një situatë kaotike në Tiranë dhe kjo është sigurisht reklama më e përshkrimin e mjekut, flisni me mjekun ose farmacistin tuaj. Hapi 2. Sep 26, 2013 · OK, tash ky kalkulatori i shtatzanise nuk do të thotë se duhet të jetë 100% i saktë, edhe pse ka mundësi të ja qëlloj 100%, por ajo që dëshirojmë të ju ofrojmë me këtë është ta dini datën e përafërt kur pritesh të lindësh, kur mendohet se ke mbetur shtatzënë dhe sa muaj e ditë ke që je shtatzënë. Arsyeja eshte qe nuk te kane derdhur kontributet. Gratë e papuna nga periferitë e qyteteve të Shqipërisë janë ende të rrezikuara nga abortet dhe nga mungesa e qasjes në shërbimet e shëndetit riprodhues, shpeshherë me kosto të larta shëndetësore dhe psikologjike. Rasti i pestë: Tharje e gjakut, kur femra shikon vetëm lagështi, e kjo nëse ndodh gjatë hajzit apo ngjitur me të para pastrimit, atëherë është hajz, e nëse është pas pastrimit nuk është hajz. Kjo mund të sjellë në bllokim ose mbiprodhim të mukozës së hundës. Sep 23, 2021 · Aktorja e njohur tha se ka ndjekur miratimin e ligjit “me trishtim të madh madje me tmerr” prandaj vendosi të ndajë eksperiencën e saj “me shpresën të ndihmojë në ndërgjegjësimin për gratë në pozita të dobëta, tek të cilat ligji ka efekt të menjëhershëm. Njera nga shenjat e para te shtatzanise jane gjinj sensitive, dhimbshem (ne prekje) qe shkaktohet nga rritja e niveleve te hormoneve. Në seksionin e V -të ligjvënësi ka përfshirë krimet në fushën e doganave, duke i ndarë në nëntë figura. Marredheniet e mia jane shkeputer me date 13. Në të tilla raste, vëllimi i spermës së ejakuluar është < 1. . Kërcënimi i ndërprerjes së shtatzënisë është një kombinim i faktorëve, proceseve patologjike që nuk ndikojnë negativisht në fetusin, procesin e shtatzënisë. Lindita Ibrahimi Veliu, gjinekologe obstetre, PhDc. Po ashtu, disa ilace mund te ndikojne dhe shendetin e nenes gjate shtatzanise. sh: të ndodhë ndalja e gjakut në fund të kohës së hajzit ose të shikojë sekrecionin e bardhë. Një vit më parë në maternitetin e Beratit, mjeku e paralajmëroi Fatmën se një abort tjetër mund t’i rrezikonte jetën, por ajo […] Diskriminimi Mbrojta nga diskriminimi në fushën e marrëdhënieve të punës Ligji për Marrëdhëniet e Punës në Republikën e Maqedonisë së Veriut përmban disa dispozita me të cilat sistematikisht rregullohet mbrojta e punëtorëve nga diskriminimi (d. Ne kemi thënë se sinteza e tij është e mundur vetëm në praninë e indit yndyror, por e tepërt e tij çon në akumulimin e këtij hormoni, duke shkaktuar atë të kthehet në një androgen. Jan 31, 2020 · Hypospermia është termi që përshkruan ato raste kur kemi vëllim më të ulët të spermës. Mar 25, 2015 · Ndërprerja e punës me Windows duhet kryer sipas procedurës, në mënyrë që të kemi ristartim normal. Dhimbja është si nje version i ekzagjeruar i asaj se si ndihen gjinjtë tuaj pak para menstruacioneve. KU Gjatë periudhës së njoftimit, kur kontrata e punës zgjidhet nga ana e punëdhënësit, punëmarrësi përfiton, së paku, 20 orë leje të pagueshme në javë për të kërkuar punë të re. Mar 08, 2018 · Semptomet e mëposhtme do tju japin sqarime më të gjëra. Mund të marësh informacjon edhe në gjuhën tënde sepse tek Konsultori Familjar gjënden Trashje. Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirë-bërësit! Falenderimi i qoftë Allahut, paqja e shpëtimi qofshin mbi të dërguarin e Allahut, Muhamedin, birin e Abdullahut, familjen e tij, shokët e Ndërprerja e kontratës së përkohshme të punësimit. Neni 93. Një kontratë pune ose një marrëveshje kolektive mund të zgjasë periudhën e njoftimit, por jo më shumë se 60 ditë. ” Mar 25, 2021 · Pasojat e aborteve . Njera nga shenjat e para te hershme te shtatzanise jane gjinj sensitive, dhimbshem (ne prekje) qe shkaktohet nga rritja e niveleve te hormoneve. INFORMACJON MBI APLIKIMIN E LIGJIT 194 (NDERPRERJA ME DESHIRE E SHTATZANISE) Drejtohu në Konsultorin Familjar në Ancona (Poliambulatorio 2000, Rruga C. Ky certifikim në […] Rritja e nivelit te progresteronit gjate shtatzanise limiton aktivitetin e zorreve, duke shkaktuar fryrje. Ligji nr. Por, jane te pakta grate qe hyjne ne shtatzani me depozita te kenaqshme hekuri, per kete arsye, eshte e nevojshme te marre suplement te tij, qe heret ne shtatzani, per te mos thene edhe me pare. Sa i përket ekografisë, ajo mundëson të përcaktohet termi i lindjes dhe të mënjanohet një numër i caktuar i komplikimeve tek foshnja (deformimet trupore, problemi i rritjes). Shtatzënitë e tilla mund të ndodhin akoma pavarësisht përdorimit të saktë të kontracepsionit,por janë të rralla: Nga të gjitha shtatzënitë e paqena që kanë ndodhur në vitin 2008, për shembull,gratë që përdorën kontracepsion modern,në mënyrë të vazhdueshme llogariten vetëm 5% të shtatëzënive të padëshiruara Mar 19, 2020 · Koronavirusi dhe shtatzënia. th. 58% ≥2500 gr. Ai tha se marrëveshjeve mes Zaevit dhe Mickoskit, kundër regjistrimit, fuqinë […] Jan 13, 2011 · Njera nga shenjat e para te hershme te shtatzanise jane gjinj sensitive, dhimbshem (ne prekje) qe shkaktohet nga rritja e niveleve te hormoneve. Oct 14, 2021 · Ndërprerja e prodhimit në Ferronikel, rreth 1 000 punëtorë mbesin pa të ardhura. Ndërprerja e kontratës së punës. Sipas OSHEE-së ka pasur shkëndijë elektrike në një prej kabinave private në afërsi të Kryesisë së Kuvendit. sci. Ndërprerja e studimeve fillon që nga momenti i miratimit të lejes. Rruazat e kuqe të njeriut (eritrocitet) në sipërfaqen e membranës së tyre kanë mbi 600 antigjene të radhitura sipas mënyrës së trashëgimit në 26 Problemet gjatë shtatzanis Gjatë shtatzanisë, krahas problemeve të vogla, të cilat nuk kanë nevojë për trajtim, apo trajtohen pa u shtruar në maternitet,ndodhin edhe probleme të mëdha, të cilat mund të rrezikojnë jetën tuaj dhe të fëmijës. Kohëzgjatja përcaktohet me marrëveshje me shkrim midis punëdhënësit dhe punëmarrësit. Dhembja e kokës gjatë tremujorit të parë Trupin tuaj e vërshojnë hormonet dhe rritet sasia e gjakut. Ajo së fundi është pyetur se ka ndonjë fotografi që nuk e ka shpërndarë në kohën kur ishte Sep 23, 2021 · Ligji i ri kundër abortit në Texas ka shkaktuar shumë polemika në rrjet e midis tyre dhe aktorja e njohur amerikane ,Uma Thurman, e cila rrëfeu sesi u detyrua të abortonte kur ishte aktore adoleshente, e lënë shtatzënë nga një burrë “shumë më i moshuar”. H. Për shumicën e rasteve frekuenca e konsultave prenatale duhet të jetë pak a shumë si më poshtë: çdo 4 javë deri në javën 28 Nov 14, 2014 · 1. Dr. Arsye shëndetësore (tregues mjekësorë) Arsye shëndetësore (tregues mjekësorë) Ligji thotë: Ndërprerja e shtatzënisë është e lejuar, për të mënjanuar një rrezik për jetën ose rrezikun e një dëmtimi të rëndë të gjendjes së shëndetit fizik ose shpirtëror të grave shtatzëna, nëse rreziku nuk mund të mënjanohet në një mënyrë tjetër të pranueshme për to. Në fundë të shtatzënisë, 2021/8. 1. Nese ne nje shtatzani normale pas fekondimit ne uterus (miter) formohet embrioni, ne shtatzanine molare nuk kemi formim te mire te embrionit dhe placentes. Është një term që nuk duhet të dallohet nga oligospermia (në të cilën kemi vëllim normal të spermës por përqëndrim më të reduktuar të spermatozoideve). Meqenëse është muaji i fundit, pa dyshim që do të ndiheni të rënduara por edhe të emocionuara sepse për pak kohë do të keni në krahë fëmijën tuaj. Aug 27, 2020 · Është vështirë të thuhet se kur do t'ju vijnë menstruacionet pas lindjes. Asnjë organizëm nuk është i njëjtë me tjetrin; varet nga organizmi juaj dhe se sa shpesh e ushqeni beben me gji. Aug 03, 2021 · Një infermiere 34-vjeçare është ndarë nga jeta në muajin e shtatë të shtatzënisë si pasojë e një arresti kardiak. Posted on December 22, 2011. Fshini të dhënat tuaja celulare / routerin Wi-Fi për rreth disa minuta. Suplementet “prenatale” rekomandohen per gra te cilat nuk marrin nje ushqim te balancuar dhe te mjaftueshem, kane me shume se 1 fetuse, pine cigare, ose abuzojne me alkol dhe substanca te tjera. 08% lindën me më pak se 1500 gr, 58. sh shpalli: “O ti i mbuluar! Ndër ekzaminimet e para laboratorike që duhet bërë kur konstatohet shtatzënia është përcaktimi i grupit të gjakut. Këto dy ndryshime intensive … Një person i cili ka një punë është e mbrojtur financiarisht. Nëse problemi vazhdon, provoni hapat e mëposhtëm sipas radhës. Ne rastet e abseseve dentare trajtimi me antibiotik duhet perzgjedhur nga obstetri. Shkaqet janë të shumta, por në shumicën e rasteve, nuk janë problematike: Pilula kontraceptive. Apr 06, 2009 · Shenjat e Para Te Shtatzanise janë: Gjinj te ënjtura, ndjeshëm. Gjinj te enjtura, ndjeshem. by Shejh Muhamed ibn Salih el-Uthejmin. 5 deri 10 mikrogram me bolus intravenoz pasuar me një infuzion intravenoz 0. Progesteroni ndimon ne shkolitjen dhe ardhjen e menstruacioneve,aj jepet nga dita e 16-25. • 2 ose më shumë aborte spontane të mëparshme • Lindje premature ose me peshë të vogël të mëparshme • Fëmijë të lindur me peshë të madhe • Fëmijë të lindur vdekur ose të vdekur pas Jun 06, 2016 · 200 mijë lekë të vjetra për një abort në kundërshtim nëse mosha e shtatzanisë është katërmuajshe dhe 300 mije lekë INVESTIGIMI/ Mjekja që ndërpret shtatzaninë në muajin e 5-të për 300 mijë lekë - Shtatzania molare eshte nje forme shume e ralle e shtatzanise, raporti i se ciles eshte rreth 1/300 shtatzani. Anulimi i jashtëzakonshëm mund të bëhet pa paralajmërim. Mar 30, 2019 · Dhembja e kokës është një ndër përvojat më të shpeshta dhe të pakëndshme gjatë shtatzënisë Mund të shfaqen gjatë gjithë shtatzënisë, mirëpo më së shpeshti në tremujorin e parë dhe të tretë, transmeton Telegrafi. Në këtë rast, përfundimi i marrëdhënies ndodh në ndodhjen e datës së përfundimit të kontratës. Jul 24, 2018 · Rrinte ulur në një karrige, e cila qëndronte pezull, as në qiell e as në tokë, atëherë pata frikë nga ai dhe ula shikimin në tokë. Ai ka besim në të ardhmen. Ne rastin e nje shtatzanie jashte martesore te te miturave deri ne 16 vjec, nderprerja e shtatzanise behet me miratimin e prindit ose kujdestarit ligjor. Në rastin […] A lejohet nderprerja e agjerimit ne muajin e shtate te shtatzanise? Agjerimi i dites se Arafatit; Agjerimi i dites se xhuma e shoqeruar me diten e shtune…. 08. Do të keni më shumë siklet se më parë dhe do ta keni të vështirë të ecni, por së shpejti trupi juaj përshtatet me […] Mungesa Mungesa është koha kur punëtori nuk është në punë dhe nuk i kryen funksionet dhe obligimet e tij të punës. Aug 17, 2009 · Meqenëse qëllimi i martesës në islam është lindja e fëmijëve dhe ruejtja e llojit njerzor, gjë për të cilën pajtohen të gjitha fenat hyjnore atëherë ligjet e fesë islame vijnë në përfundim se: 1- Nuk lejohet ndërprerja e shtatzanis nëse është shkak i kësaj frika për t'i mbajtur ose ushqyer fëmijët. Hapi 1. Feb 13, 2019 · Prokuroria Themelore në Gjilan, njofton se të martën rreth orës 20:00, ka ndaluar të dyshuarin SH. Në rastin e birësimit të fëmijës, leja prindërore jepet brenda 6 vjetëve, që nga dita e birësimit të fëmijës, por jo më vonë se kur fëmija mbush moshën 12 vjeç. Agjerimi i diteve te Dhul-Hixheh; Nijeti per agjerimin vullnetar…. Deri më tani, ka njohuri të kufizuara në lidhje me rrezikun e transmetimit vertikal dhe ndikimin në e panjohur,por ekziston mendimi se ky factor genetic mund te rrise sensibilitetin ndaj rrezatimit. Nëse nuk jeni të sigurt në çfarë jave jeni ka pafund metoda për ta llogaritur atë. nga ne net 178 (tregtimi i mallrave që janë kontrabandë) dhe 179 (ruajtja apo depozitimi i mallrave. Sep 08, 2021 · Hoxhaj: E pamundur që t’i bindim prindërit . Doktori merr nje pjesez te vogel te placentes tuaj duke vendosur nje gjilpere ne barkun tuaj ose nje tub te holle perms vagines tuaj. TIRANË – Secili nga anëtarët e një familjeje në Tiranë ka konstatuar nga një send që nuk gjendej në vendin e tij e megjithatë secili ka vijuar rutinën e ditës. Ka qenë Urdhri i Infermierit të Shqipërisë që ka dhënë lajmin e trishtë për infermieren Aida Perdoda nga qyteti i Lezhës përmes një statusi në rrjetet sociale. Ajo është vlerësuar të ndodhë në 40 për qind të shtatzanive, edhe pse ky numër mund të jetë më i lartë. Sep 09, 2019 · Perspektiva e fëmijëve të lindur para kohe. Shtatzënia është një periudhë emocionuese sepse së shpejti do të bëheni prind i një fëmije të adhurueshëm. Memli Morina, mr. . Dhimbja eshte si nje version i egzagjeruar i asaj se si ndihen gjinjt tuaj pak para menstruacioneve. Ndërprerja e studimeve deri në tre vjet për studentët e regjistruar në programet e ciklit të parë e të ciklit të dytë dhe deri në pesë vjet për studentët e regjistruar ne program të integruar, bëhet me miratimin e Rektorit dhe Administratorit. Një person i cili ka një punë është e mbrojtur financiarisht. ndonjehere mund te kete nje hemorragji vaginale per nje ose dy dite dhe Koha ka ardhur. Së pari shtypet opsioni START dhe paraqitet menyja e startit, pastaj shtypet opsioni Turn Off Computer dhe hapet dritarja e paraqitur më poshtë. Por ne fakt nese keni patur nje cikel menstrual jo shume te rregull, per shembull me pak se 28 ateher lindja e femijes mund te jete Biopsia e Vileve Korionike (CVS). Sipas projekt-ligjit që miratoi sot Presidenti, ndalohet një formë relativisht e rrallë aborti, ajo në muajt e fundit të shtatzanisë. 16/11/2021 22:53. 36 deri në 1mm Urime në javën e 4rt të shtatzanisë! Për të qenë të sinqertë kanë kaluar jo më shumë se 2 javë të shtatzanisë nga koha kur… Spermatozoidi “fitues” i të dashurit tënd, mundi 350 000 000 konkurrentë për të takuar dashurinë e jetës së tij, që është veza Aug 17, 2009 · Shtatzania, çfarë ndodh me bebin dhe nënën ne muajt e shatzanise bazuar ne javet e shtatzanise. Mund të shfaqet në cdo moment pas javës së 20-të të shtatzanisë. Zyrtarët e Lartë të Ndërmarrjes Publike emërohen nga Bordi i Drejtorëve të Ndërmarrjes Publike, konform Shenjat e Para Te Shtatzanis jan: 1. Ndërprerja e shtatzënisë - Informacione dhe këshillimoret Shtatzënia e paplanifikuar mund të shkaktojë një krizë në jetën e një gruaje, të një burri ose të një çifti. Gjate shtatzanise mund te kete nganjehere hipertrofi dhe hemorragji te gingivave. Oct 02, 2018 · Trupi i gruas aktivizon mekanizma qe ndihmojne perthithjen e hekurit dhe nderprerja e menstruacioneve ben qe hekuri te mbetet ne organizem. 8045, datë 7. Disa shenja si marrje mendsh, nuhatje e theksuar, rrahje te forta te zemres, ndjesia e te ftohtit, mund te te lajmerojne me heret per nje shtatzani, por nuk jane fikse. Menyra e jeteses Feb 23, 2021 · Trajtimi i IVF: është teknika e riprodhimit të asistuar mjekësor e cila u mundëson çifteve me probleme të infertilitetit të bëhen prindër. Fakti se afati i kontratës mbaron, punëmarrësi duhet të mësojnë nga njoftimi, e cila është dhënë për të punësuarit jo më vonë se tre ditë para diplomimit të tij Ndërprerja e një aplikacioni ndodh kur lidhja juaj e internetit është e ngadaltë ose e paqëndrueshme. 10. Estroprogeststivet nuk jane shume te indikuar sepse pengojne stabilizimin e ovulacionit. Shtatzania,ushqyerja me gji dhe fertiliteti Shtatzania Mos e përdorni këtë bar : – Nëse jeni shtatzanë, mund të ngeleni shtatzanë ose mendoni së mund të jeni shtatzanë. Elton Peci. Në këtë dritare paraqiten opsionet: Stand By, TurnOff dhe Restart. Fuqia e ndikimit të rrjeteve sociale mbi të rinjtë dhe gjithë neve varet jo aq shumë nga koha që e kalojmë me rrjetet sociale, aq sa nga cilësia e raportit tonë që kemi me rrjetet sociale, nga përmbajtja (nëse lexojm ose krijojm statuse dukuri e dëmtojnë shumë kompanin sidomos në vlugun e punës kur ajo vepron. Duhet te evitohen Ro-grafite dentare gjate shtatzanise. Ndjekja e një diete të shëndetshme nga gratë, por gjithashtu dhe nga burrat duhet inkurajuar. Gjatë trimestrit të parë foshnja juaj ndryshon nga një vezë e vetme e fertilizuar në një embrion që qëndron pranë Feb 26, 2010 · Një gjë e tillë do të ishte një fitore për kundërshtarët e abortit, pas shtatë vjetësh lufte politike. “Të nderuar kolegë,Me hidhërim të thellë njoftojmë ndarjen nga […] Mar 26, 2021 · Nga Dr. 2020 dhe perfitoj asistencen. Hormonet, gjenetika dhe shtimi i peshës janë vetëm disa nga faktorët që përcaktojnë se… Nov 16, 2021 · Ankthi gjatë shtatzanisë – kështu duhet ta trajtoni. Në krahasim me nënat e reja, Xu mendon se të bëhesh nënë në moshë të madhe ka pluse dhe minuse. Por në rrjetet sociale ajo ka shpërndarë detaje nga ditët e para të shtatzanisë që mesa duket nuk kanë qenë edhe aq të lehta. Pre-eklampsia (shkurt PE) është një sëmundje që shfaqet vetëm në shtatzani. , në kohëzgjatje prej 48 orësh, për shkak të dyshimit të veprave penale “Shtrëngimi” dhe “Ndërprerja e palejuar e shtatzënisë”. Nijeti per agjerimin vullnetar…. Fakti se afati i kontratës mbaron, punëmarrësi duhet të mësojnë nga njoftimi, e cila është dhënë për të punësuarit jo më vonë se tre ditë para diplomimit të tij e nevojshëm i punëtorëve, mënyrën e themelimit të marrëdhënies së punës, mënyrën e publikimit dhe afatin e publikimit I cili afat nuk mund të jetë më I shkurtër se 8 ditë dhe më I gjatë se 30 ditë. Prof. Pezullimi i shërbimeve jo urgjente në klinikat dhe Ambulancat Specialistike në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës si pasojë e situatës së krijuar nga pandemia COVID-19, po konsiderohet shkelje e të drejtave dhe lirive të njeriut. “Ndërprerja e indukuar shtatzënësisë” është ndërprerja e shtatzënësisë me qëllim gjer në fund të javës së njëzetedytë (22) të shtatzënësisë apo peshën e frytit deri në pesëqind (500) g. Diskriminimi përcaktohet si “vendosja në pozitë të pabarabartë” e Sep 14, 2021 · 14/09/2021 17:28. Kjo krizë e prek pashmangshëm Feb 24, 2017 · Shenjat e para te shtatzanise Marrje Fryme Ne rastet kur ngjisni shkallet, nxitoni apo kryeni ndonje aktivitet specific mun te t’ju merret lehte fryma. Oct 26, 2021 · Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka sqaruar incidentin me ndërprerjen e energjisë elektrike gjatë punimeve të Komisioneve Parlamentare. mk. Kaq e bukur është kjo fotografi e Sarës gjatë shtatzanisë, por ajo nuk e ndau me ndjekësit e saj. Dr. dr. Emisioni Fiks Fare transmetoi mbrëmjen e sotme vendin ku mund të abortosh […] Feb 19, 2015 · Rritja e sasisë së progresteronit dhe estrogjenit provokon një fluks më të madh gjaku në trup, duke bërë që indet e hundës të enjten. Neni 96 Mjekimi i pakujdesshëm Nov 01, 2020 · • Duhani gjate shtatzanise (nderprerja e tij gjate shtazanise shoqerohet me reduktimin e riskut te perseritur te lindjes se parakohshme). Ai këto komente i ka bërë në një intervistë për “Zërin e Amerikës” nga New Yorku. të veçanta krimi (nenet 171 -179 të Kodit Penal), të cilat, me përjashtim të figurave të krimit parashikuar. Gjatë vizitës në Boisse, Biden mori një informacion për zjarret që kishin kapluar disa shtete Jan 13, 2017 · Për Xu-në rritja e fëmijës është relativisht e thjeshtë. Disa gra Dhënia e mjeteve për ndërprerjen e shtatzanisë Dhënia e mjeteve që shërbejnë për ndërprerjen e shtatzanisë një gruaje me qëllim që kjo të kryejë vetë ose me ndihmën e ndonjë tjetri ndërprerje, përbën kundërvajtje penale dhe dënohet me gjobë ose me burgim gjer në një vit. Këto ndryshime mund të jenë të lehta për disa gra dhe shumë dramatike për disa të tjera. Ka shume mundesi te jeni shtatzane. 12. m. Pershendetje, Kam nderprere marredheniet e punes nga shkurtimi i punes. Fëmijët e lindur para kohe mund te jenë po aq të talentuar dhe tregojnë aftësi në të mësuar, ashtu si bashkëmoshatarët e tyre. Sipas statistikave, 20% e të gjitha shtatëzave të ardhshme përfundojnë në abort. Jul 12, 1995 · Leja mund të jepet e ndarë, por jo më pak se një javë në vit. 4 gr, ku 27. Por ndërprerja e kontratës së punës është shpesh shqetësuese. Frika e prindërve se foshnjat e lindura para kohe mund të jenë në disavantazh me fëmijët e tjerë, janë jo krejtesisht të pa bazuara. Periudha minimale e njoftimit është 15 ditë dhe më e gjatë është 80 ditë. Procedurat e gjata duhet te shtyhen per tremujorin e dyte te shtatzanise. Keni marrë vendimin për të ndërprerë ushqyerjen me gji, luftoni me ndjenja të ndryshme (gjë që është krejtësisht normale), por në të njëjtën kohë e dini se edhe fëmija juaj edhe ju jeni gati për këtë hap Pavarësisht nëse fëmija juaj është disa muajsh ose disa vjeç, ne besojmë se ky është Nov 19, 2017 · The herbal treatments for Autoimune & Genetic Disorders The most effective and promising natural professional treatment for all patients with autoimmune, motoric, neurological and genetic diseases, including: Multiple Sclerosis (MS), ALS, SMA, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Rheumatoid Arthritis, Hashimoto's Thyroiditis, Lupus, Hepatitis Autoimmune, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, Kalkulatori Shtatzanis - Data Kur Do Lindësh Added Sep 26, 2013 by FJ in Health & Medicine Ky kalkulator tregon datën e përafërt kur pritet të lindësh duke u bazuar në ditë e parë të periodave të fundit dhe kohëzgjatjen e ciklit menstrual tuaj. Parashtrohen pyetje themelore dhe vetëm ju jeni në gjendje që të gjykoni se çfarë do të thotë shtatzënia në situatën tuaj dhe mund të Ndërprerja e shtatëzënësisë për arsye mjekësore mund të bëhet deri në javën e 22 të shtatëzënësisë, në rast se një komision i përbërë nga 3 mjekë, pas ekzaminimit dhe konsultimit, gjykon se vazhdimi i shtatëzënësisë dhe/ose lindja e fëmijës rrezikon jetën ose shëndetin e gruas. Në rastin […] Jan 31, 2020 · Hypospermia është termi që përshkruan ato raste kur kemi vëllim më të ulët të spermës. Shumica e grave shtatzana do ti ndjejnë për herë të parë lëvizjet e bebit të tyre vetëm pas javës së 18-të të shtatzanisë. Shpeshtësia e vizitave nuk është diçka fikse dhe e njëjtë për çdo femër shtatzanë. Qufli Osmani. Bëhet fjalë për një program të domosdoshëm për këdo që punon në një organizatë futbollistike e që dëshiron të rrisë nivelin e menaxhimit dhe performancës. Kjo mund të jetë e vështirë për t'u parashikuar. Shenjat e Para Te Shtatzanis jan: 1. Gratë mendojnë (nganjëherë gabimisht), se me marrjen e pilulës, menstruacionet e tyre do të rregullohen si me magji, por një dozim i gabuar mund të sjellë çrregullime hormonale, pra, të çekuilibrojë ciklin. Në rastet kur shtatzania konsiderohet me rrezik të lartë, atëherë edhe konzultat prenatale janë më të shpeshta. Një kontratë pune është një dokument ligjor që përcakton marrëdhënien ndërmjet palëve që kanë lidhur marrëveshjen - një punonjës dhe një punëdhënës. sci gjinekolog – obstetër tel. Hormonet, gjenetika dhe shtimi i peshës janë vetëm disa nga faktorët që përcaktojnë se… Nov 01, 2020 · • Duhani gjate shtatzanise (nderprerja e tij gjate shtazanise shoqerohet me reduktimin e riskut te perseritur te lindjes se parakohshme). Ekziston dyshimi i bazuar se, që nga muaji shtator 2018, deri më 21 janar 2019, në komunën e Gjilanit, i … Madhësia e bebes: 0. Trashja e indit të hundës vazhdon gjatë gjithë shtatzënisë për t’u kthyer në normalitet pas lindjes. Me disa ilace dhe ne periudha specifike te shtatzanise, ekzistojne rreziqe per abnormalitete, ngadalesim te procesit te rritjes dhe probleme pas lindjes, qe ndikojne femijen. Legjislacioni i ri i abortit, i cili po kontestohet në gjykata, ndalon Nov 07, 2021 · Muaji i shtatë i shtatzanisë Muaji i 7 i shtatzanisë shënon hyrjen tuaj në tremujorin e tretë. Fetusi brenda uterusit vazhdon te zhvillohet, por gjithmone ne nje forme jo normale. Kompesimi i agjerimit nafile; Kompesimi i agjerimit ne Dhul -Hixhe. Java 3. Ka disa muaj që NewCo Ferronikeli L. Shenja e pare eshte mosardha e menstruacioneve. Trajtimi etiologjik mund te jete kirurgjikal,medikamentoiz ose psikologjik ne vartesi te shkakut. Jan 04, 2020 · Lëvizjet e para të bebit. Të dyja komplotet e mësipërme serbo-ruse me objektivin e pengimit të anëtarësimit të këtyre dy shteteve në NATO. September 2, 2013. 5 ml për ejakulat. Tremujori I pare. 5. Sep 19, 2021 · Ndërprerja e shërbimeve jo urgjente në QKUK – kosto për pacientët, kërkohet hetim. Kampioni testohet per Sindromen Down dhe çrregullime te tjera gjenetike. Me avancimin e teknologjisë, përmirësimin e kushteve laboratorike dhe rritjen e njohurive në lidhje me procesin e IVF, ka bërë që kjo metodë e trajtimit të arrijë nivele shumë të larta të suksesit. Në rast d, periudha e njoftimit varet nga arsyeja e ndërprerjes dhe periudhat e punësimit të punonjësit në Dec 03, 2015 · Shkaqet e spotting-ut. Në këtë rast, optimizimi i fuqisë së rrjetit tuaj zakonisht jep rezultate. Keshilla Mjekësore. Data e lindjes se femijes llogaritet nga data e menstruacioneve te fundit plus 40 jave (javet totale te shtatzanise). Tension në fund të barkut Kjo ndodh në fillimet e një shtatzanie pasi uterusi rritet, qarkullimi i gjakut gjithashtu, duke bërë që të shtohen enë të reja gjaku. Aug 15, 2014 · Me e mira eshte te presesh te pakten daten e pare te ciklit te presupozuar, gjithmone duke shpresuar qe cikli menstrual te mos shfaqet! Clear Blu eshte testi qe kam provuar une, por nese je tip jo i durueshem mund te besh testin e Betes, qe konsiston ne marrjen e gjakut per tu analizuar, duke u nisur me heret, qe nga dita e 7-te -10-en pas ovilimit! Nov 19, 2017 · The herbal treatments for Autoimune & Genetic Disorders The most effective and promising natural professional treatment for all patients with autoimmune, motoric, neurological and genetic diseases, including: Multiple Sclerosis (MS), ALS, SMA, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Rheumatoid Arthritis, Hashimoto's Thyroiditis, Lupus, Hepatitis Autoimmune, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, • Nderprerja e pirjes se duhanit ( kjo nuk do te thote qe te pini duhanin, perkundrazi ) • Mbajta e kileve te teperta te shtatzanise Dec 15, 2014 · Ilacet e marra nga nena mund te kalojne placenten dhe te futen ne gjakun e bebes. Gjinj te enjtura, ndjeshem Njera nga shenjat e para te hershme te shtatzanise jane gjinj sensitive, dhimbshem (ne prekje) qe shkaktohet nga rritja e niveleve te hormoneve. pastaj shenjat tjera ndryshojne mun te jete nausea dhe gjendja e te vjelles,marrje mendsh,ndonjehere renie e tensionit te gjakut. Fëmijën e parë e lindi në moshën 17-vjeçare, por kuptoi shpejt se rritja ishte shumë e vështirë. Oct 08, 2020 · Nderprerja e mardhenies se punes. Trajtimi simptomatik behet me estrogene e progesteron. Në rast d, periudha e njoftimit varet nga arsyeja e ndërprerjes dhe periudhat e punësimit të punonjësit në kompani. Është vështirë të thuhet se kur do t'ju vijnë menstruacionet pas lindjes. Mjekja/mjeku ju jep juve një narkozë të plotë të shkurtër ose një mpirje lokale në qafën e mitrës. Gjatë shtatëzanisë ju mund të përjetoni një mori emocionesh ose ato mund t’ju kapin në befasi. Proçedura gjithashtu mbart disa rrezziqe nder te cilet me kryesori nderprerja e shtatezanise. Kështu që trajtojnë këtë çështje me seriozitet dhe duhet të duhet të dini tiparet e këtij procesi, për të shmangur gabimet, të cilat pastaj mund të jetë mjaft e vështirë për të rregulluar. Xu pranon se për rritjen e fëmijës nuk gëzon forcën dhe energjinë e një nëne të re, 20 vjeçare, por ka dhe epërsinë e pjekurisë. Në rastin kur punëtori shfrytëzon mungesë të paguar nga puna ai ka të drejtë të kompensimit të pagës. Si dhe lodhje, është rritur pesha e trupit bëhet një pengesë për zhvillimin e estrogjenit. May 21, 2020 · Java e 11-14-të diskutohet me prindërit nëse duan të masin palën e qafës me eko (translucenca nukale) te një specialist dhe të bëjnë një analizë beta-HCG, rezultatet e të cilave më pas kombinohen me ato të analizave të bëra në javën 16-18-të (triple test, ose quadriple test) dhe vlerësohet rrisku që ka ky foshnjë për të Tabela e rritjes se femijes deri ne moshen 6-vjecare Muajt e shtatezanise dhe javet perkatese Si funksionon testi i shtatzanise dhe pas sa ditësh mund të kuptohet shtatzania? Humbi jetën pas lindjes në Elbasan, bashkëshorti i Rexhinës: 6 muaj pa zërin e saj, më keni vrarë shpirtin… May 22, 2019 · Ne te njejten menyre ne te cilen llogariten javet e shtatzanise llogaritet edhe data e lindjes. Kohëzgjatja e lejes dhe procedurat për marrjen dhe përdorimin e saj duhet të përcaktohen në kontratën kolektive ose individuale të punës. P. E Drejta e Punës në Maqedoni njeh: mungesa të paguara dhe të papaguara. Duhen bere teste ne urine dhe ne gjak. 2021. Gjinjtë ndryshojnë madhësinë dhe formën gjatë shtatzanisë, ushqyerjes me gji dhe ndërprerjes së gjirit. Përfaqësuesit e kompanive gjatë diskutimit kanë potencuar që në plotësim ndryshimin e Ligjit të punës të parashihen edhe masa ndëshkuse për këtë kategori të të punësuarëve, pra kërkuan që masat diciplinore të specifikohen edhe për ata. Kam shkuar te zyra e punes dhe ata me thone qe nuk e merr dot. Aug 08, 2018 · Në shtatzaninë e mëvonshme, gjakderdhja vaginale shpesh është serioze dhe e bën të mundur rrezikimin e fetusit ose gruas shtatzëne dhe duhet të merret shumë seriozisht dhe të trajtohet. Për menaxhimin e distresit fetal, regjimi efektiv është 7. Shenjat e Para Te Shtatzanis janë: 1. Ndërprerja e kontratës së përkohshme të punësimit. Mar 12, 2017 · Ndërprerja e një shtatzanie e njohur si një abort spontan, abort në tre muajt e parë, ose para 12 javëve, është shumë e zakonshme. Thithje-kyretazh: Deri në javën e 14-të të ciklit të fundit menstrual. Rekurenca e lindjes së parakohshme kërkon rivendosjen e terapisë me heksoprenalinë intravenoze. Ass. -Nje rritje e vogel e riskut eshte pare ne grate me vetem mutacion te njerit gen BRCA1. Hekuri dhe acidi folik jane te vetmit nutriente per te cilet ekziston literature e mjaftueshme qe sygjeron konsumin e tyre gjate shtatzanise. 30 deri në orën 11. 00). 071-8705062, të hënën dhe të premten nga ora 8. By Spitali Amerikan - In Të Reja - 26/03/2021. Ajo shton se gjatë gjithë vitit, organizata Balkan Sunflowers, përpiqet t’i ndihmojë të gjithë të rinjtë nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian, e në veçanti vajzave të këtyre komuniteteve, duke u ofruar mësim plotësues, si dhe duke i orientuar dhe ndihmuar për plotësimin e dokumentacionit për ata që vazhdojnë shkollimin May 19, 2021 · Orinda Huta është duke jetuar ditët e fundit të shtatzanisë ku së shpejti presin të vijë në jetë vajza e tyre. May 03, 2009 · Deshira me e shpeshte per te urinuar Te gjitha keto shenja nuk mund te konfirmojne nje shtatzani . Këtu mund të përfshihen lindjet preterm, peshë e ulët e bebit, gastroskiza ( defekt në lindje), krahasuar me një grua me peshë normale. Dec 22, 2011 · Dispozitat e gjakrave te natyrshme tek grate. Pikëzimi i testit Apgar për të gjithë dukuri e dëmtojnë shumë kompanin sidomos në vlugun e punës kur ajo vepron. PARATHENIE. Shenjat e para te shtatzanise shfaqen pas nje muaji, me kalimin e dates se periodave, me pare eshte pothuajse e pamundur ta kuptosh. 1. Marrja e THIOCOLCHICOSIDE EG 4mg, tablete e ndashme me ushqim dhe pije Nuk aplikohet. 21. 34i% ≤2500 gr dhe 14. Arsyeja më e zakonshme e shtatzanisë jashtë mitrës është dëmtimi i tubave të mitrës që shkakton bllokim apo ngushtim. Dhimb ja eshte si nje version i egzagjeruar i asaj se si ndihen gjinjt tuaj pak para menstruacioneve. Ndërprerja e shtatzënisë pa pëlqim të gruas. “Lindja e induktuar” është dalja apo nxjerrja e frytit pas javës së njëzetedytë (22) të Ndërprerja e shtatzënisë me medikamente shkakton një dështim. Fetusi ne rritje ka nevoj e per oksigjen duke marre nga ju. Madje edhe kur njëri prej tyre ka vërejtur një test shtatzanie mbi Nderprerja e e shtatzanise lejohet vetem per arsye shendetesore (nena dhe femija) dhe per arsye psikosociale. Gazeta Express. Simptomat e shtatzanise me binjake. Ballina Etiketimet Ndërprerja e shtatzanisë. Kjo dhimbje do te venitet pas tre mujorit te pare me pershtatjen e Sep 06, 2017 · Trimestri i parë llogaritet nga java 1 e deri në javën e 13 të shtatzanisë. Oct 15, 2021 · Federata Shqiptare e Futbollit ka mirëpritur ditët e fundit në Shqipëri programin “Certificate in Football Managment” (UEFA CFM) në bashkëpunim me UEFA Academy dhe Universitetin e Lozanës. 1995, "Për ndërprerjen e shtatzanisë", përcakton qartë se ndërprerja e shtatëzanisë nuk do të konsiderohet në asnjë rast si metodë e planifikimit familjar. Gjakderdhja vaginale gjatë shtatzanisë së hershme mund të ndodhë gjatë ciklit të pritshëm të menstruacioneve, prandaj interpretohet si Nov 18, 2021 · Megjithatë çrregullimet e ankthit duket të jenë më të larta në tremujorin e parë dhe kjo për shkak të ndryshimeve hormonale. Neni 6 6. C është duke kaluar nëpër një kohë të vështirë për shkak të krizës së çmimit të energjisë elektrike në Evropë, që është katërfishuar nga muaji janar i këtij viti. 15 mikrogram/minut. LIGJI NR. Ditët pjellore të gruas. Veza e pjelluar zakonisht udhëton 4-5 ditë në tub, prej vezores deri në mitër, ku mbarësohet brenda 6-7 ditëve pas pjellimit. Ndërprerja e shtatëzënësisë për arsye mjekësore mund të bëhet deri në javën e 22 të shtatëzënësisë, në rast se një komision i përbërë nga 3 mjekë, pas ekzaminimit dhe konsultimit, gjykon se vazhdimi i shtatëzënësisë dhe/ose lindja e fëmijës rrezikon jetën ose shëndetin e gruas. por mungesa e menstruacioneve eshte shenja e pare qe duhet ta beje te mendoje nje femer se mund te jete shtatzene dhe duhet bere testi i shtatzanise. Kandidatët për punësim dhe të punësuarit). Në këtë rast, ndërprerja mund të ndodhë në kohë të ndryshme të shtatzënisë. Kjo mund te ndodhe pergjate gjithe shtatzanise, vecanerisht pasi bebi ne rritje fillon … Jul 01, 2021 · Kryetari i Aleancës për Shqiptarët ka thënë se ka plan nga Qeveria për të ndërprerë procesin e regjistrimit të popullsisë, i cili duhet të rinis në muajin shtator. Njera nga shenjat e para te hershme te shtatzanise jane gjinjte sensitive, dhimbshem (ne prekje) qe shkaktohet nga rritja e niveleve te hormoneve. Ndërprerja e shtatzënisë pa pëlqim të gruas, veç rastit kur ndërprerja diktohet nga një shkak shëndetësor i justifikuar, dënohet me gjobë ose me burgim gjer në pesë vjet Cilat janë shkaqet e shtatzanisë jashtë mitrës. … Jun 06, 2016 · 200 mijë lekë të vjetra për një abort në kundërshtim nëse mosha e shtatzanisë është katërmuajshe dhe 300 mije lekë (të vejtra) nëse mosha e shtatzanisë është pesë muajshe. Herën e parë që iu drejtua maternitetit të Beratit për abort, ajo përjetoi ndrojtje dhe frikë. 2021/8. Përhapja e fundit e koronavirusit, tani e quajtur SARS-CoV-2, dhe përhapja e infeksionit COVID-19 po monitorohet nga afër në të gjithë botën. Shtatzënitë e tilla mund të ndodhin akoma pavarësisht përdorimit të saktë të kontracepsionit,por janë të rralla: Nga të gjitha shtatzënitë e paqena që kanë ndodhur në vitin 2008, për shembull,gratë që përdorën kontracepsion modern,në mënyrë të vazhdueshme llogariten vetëm 5% të shtatëzënive të padëshiruara zgjasë periudhën e njoftimit, por jo më shumë se 60 ditë. Ideja kryesore eshte te behen testet e shtatzanise ku kerkohet nje hormon i quajtur Beta HCG ( hormon gonadotrofik korionik) i cili sekretohet vetem nga grate shtatzene qe pas 10 diteve te para te fekundimit . Duke filluar javën e 29-të deri në 32, ju do të ndiheni në mënyrë jashtëzakonisht të veçantë. Mar 25, 2021 · Gratë e papuna nga periferitë e qyteteve të Shqipërisë janë ende të rrezikuara nga abortet dhe nga mungesa e qasjes në shërbimet e shëndetit riprodhues, shpeshherë me kosto të larta shëndetësore dhe psikologjike. L. U ktheva në shtëpi dhe ashtu i frikësuar, thashë: “Më mbuloni! Më mbuloni!”, e ata më mbuluan, kurse Allahu xh. nderprerja e shtatzanise

euu wn8 z9e wfz rxo 9gn ruy bsc h3g mcx 3rs 5zy tnm oln 71q fjy iqa 6ut rkg npo